Traditii Locale

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

Traditii Locale

TRADITII SI OBICEIURI DIN BANAT

Lumea satului banatean pastreaza cele mai multe dintre obiceiurile mostenite de la batrani. Costumele populare lucrate manual, dansurile traditionale care anima ulitele, muzica antrenanta care creeaza o atmosfera de sarbatoare, toate contribuie la imaginea idilica a unei lumi de poveste, fascinanta prin misterele ei.

TRADITII SI OBICEIURI DIN DOBROGEA

Satele dobrogene sunt fermecatoare prin simplitatea lor. Locuitorii Deltei, cei mai multi dintre ei pescari, inca mai stiu povesti incantatoare si legende din batrani. Tot de la ei au primit traditiile stravechi pe care le transmit noilor generatii. Viziteaza Dobrogea si vei fi cucerit de universul rural si de obiceiurile populare.

TRADITII SI OBICEIURI DIN MARAMURES

In Maramures, traditiile s-au pastrat cu sfintenie. Satenii poarta si acum costumul traditional, biserica este in continuare centrul spiritual al comunitatii, iar tinerii respecta inca sfaturile batranilor. Universul rural ti se dezvaluie cu generozitate, iar povestile spuse la gura sobei si obiceiurile vechi te incanta cu farmecul lor.

TRADITII SI OBICEIURI DIN TRANSILVANIA

In Ardeal vei descoperi un amalgam de traditii menite sa aduca noroc, sanatate, fericire si roade bogate. In satele transilvanene, sarbatorile religioase si momentele importante din viata individului prilejuiesc adevarate spectacole care anima ulitele, oferind farmec si culoare universului rural.

TRADITII SI OBICEIURI DIN MOLDOVA

Moldova ramane fermecatoare prin peisajele sale pitoresti, prin viata simpla de la sat si prin multitudinea de traditii si obiceiuri pastrate din generatie in generatie. Spectacolul prilejuit de celebrarea marilor sarbatori, explozia de culoare si de veselie, dansurile si cantecele populare fac din aceasta regiune a tarii o destinatie perfecta pentru vacantele din orice anotimp.

TRADITII SI OBICEIURI DIN BUCOVINA

Bucovina este leaganul traditiilor autentice, al mestesugurilor realizate cu daruire si migala, al obiceiurilor pline de semnificatii. Traditiile din universul rural ilustreaza o parte din viata si identitatea romanului, oferind un farmec deosebit sarbatorilor de peste an.

TRADITII SI OBICEIURI DIN OLTENIA

Traditiile din Oltenia sunt manifestari folclorice care pastreaza identitatea locuitorilor din sudul tarii. Incantatoare, fascinante, unele cu caracter mistic, acestea au intelesuri profunde, randuind viata comunitatii si oferind fast sarbatorilor de peste an.

TRADITII SI OBICEIURI DIN CRISANA

In Crisana, traditiile care insotesc sarbatorile si evenimentele importante ale comunitatii sunt elemente definitorii ale identitatii locale. Ele reflecta credintele si superstitiile oamenilor, perpetuand un stil de viata arhaic, randuit dupa invataturile strabunilor.

TRADITII SI OBICEIURI DIN MUNTENIA

Universul rural muntean are un farmec aparte, ascuns in peisajele pitoresti si in sufletele calde ale satenilor. Sarbatorile petrecute in aceasta zona iti vor dezvalui simbolurile traditiilor si frumusetea vietii traite dupa vechile obiceiuri.

Mai Multe...