Obiective Turistice Religioase

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

Obiective Turistice Religioase

MANASTIRILE DIN BUCOVINA

Salba de manastiri pictate din Moldova pastreaza o lume nealterata de modernitatea exagerata a zilelor noastre. Dragostea pentru sfintele taine si credinta i-au indemnat pe localnici sa intretina expresivitatea artistica a acestor lacasuri de cult si sa le duca mai departe istoria. Oameni simpli si primitori, moldovenii sunt gata oricand sa va impartaseasca legendele locului si sa va ofere putin din bogatia lor sufleteasca. Punte intre trecut si viitor, mostenire pentru intregi generatii, manastirile pictate care au rezistat in fata expansiunii otomane sunt invaluite si astazi de rugaciuni si cantece inaltate spre cer.

BISERICILE DE LEMN DIN MARAMURES

Maramuresul e taramul de basm, cu lacuri limpezi, creste salbatice, pesteri misterioase si paduri bogate si verzi. Mai presus de toate, acest plai pitoresc gazduieste oameni deschisi si primitori, care respecta traditiile si cele sfinte, ducand o viata simpla si cumpatata. De-a lungul timpului, maramuresenii au gasit si regasit legatura cu Dumnezeu datorita bisericilor din lemn, adevarate bijuterii arhitectonice care au scris istorie.

MANASTIRILE DIN ZONA NEAMTULUI

Moldova reuneste o serie de lacasuri de cult cu o istorie aparte, biserici si manastiri care isi continua si astazi menirea. Celebre pentru unicitatea si frumusetea lor, acestea reprezinta adevarate comori spirituale si culturale. Amplasate intr-un cadru natural aparte, ocrotite de dealuri si paduri si ingrijite cu multa migala de maicute si calugari, manastirile au portile deschise pentru oricine cauta o oaza de liniste si reculegere.

BISERICILE DE PIATRA DIN TARA HATEGULUI

Depasind vicisitudinile vremii, cotropirile repetate, schimbarile succesive de cult, bisericile de piatra din Tara Hategului au ramas in picioare pentru a duce mai departe istoria si spiritualitatea românilor. Dominand dealurile cu turnurile lor falnice, ele isi spun necontenit povestea celor 2000 de ani de viata. Cu temeliile dure de piatra, acestea sunt simbolul trainiciei si al radacinilor adanci in pamantul romanesc, impartasind invatamaninte si taine sfinte.

RUPEA - VISCRI

Asezata in inima Transilvaniei, intre vai si dealuri line ce formeaza un decor pitoresc deosebit, Rupea este una dintre putinele asezari care si-au pastrat frumusetea autentica. Arhitectura saseasca traditionala, in care casele sunt spatioase, portile foarte inalte si ferestrele bogat decorate, confera acestei zone tihna si armonia specifice meleagurilor transilvanene. Pe ulitele satelor te vor intampina oameni simpli si curati, gata sa-ti deschida usa casei lor si sa-ti impartaseasca povestile pe care si ei le-au auzit odinioara de la strabuni.

HOMOROD-RACOS-HOGHIZ

Satele transilvanene sunt locuri binecuvantate de natura, taramuri de poveste care impletesc istoria cu peisajele rurale incantatoare. Cunoscute vetre de pastrare a folclorului si obiceiurilor stravechi, asezarile din estul Rupei impresioneaza prin simplitate si spiritualitate, dar si prin autenticitatea privelistilor. Pe ulitele din Homorod, Racoş, Hoghiz sau Caţa vei intalni oameni harnici si binevoitori care isi ingrijesc cu drag mandrele gospodarii, insa nu ezita sa intre in vorba cu vizitatorul curios.

BISERICILE DIN IMPREJURIMILE BRASOVULUI

Pagini memorabile din istoria sasilor, bisericile fortificate din judetul Brasov au ramas impunatoare in peisajul localitatilor transilvanene. Amintind de vremea cavalerilor teutoni si de epoca medievala, cetatile dainuie peste timp, asteptandu-si rabdatoare vizitatorii. Desi unele dintre ele necesita imbunatatiri pentru a redeveni bijuteriile arhitectonice de altadata, toate creeaza o atmosfera de pace si armonie in care sa-ti regasesti echilibrul.

BISERICILE SASESTI DIN TARA OLTULUI

Desi au cunoscut perioade istorice tumultoase si au trecut prin numeroase asedii si incendii, bisericile fortificate din Tara Oltului au fost adaposturi de nadejde pentru sasi. Monumente arhitecturale, pastratoare ale culturii si spiritualitatii transilvanene si lacasuri unde conexiunea cu divinitatea a ramas neintinata, acestea isi continua menirea de sute de ani. O incursiune in aceasta zona a Transilvaniei va ofera pace sufleteasca si peisaje pitoresti unice.

BISERICILE SASESTI DE PE VALEA TARNAVEI

Bisericile sasilor din Transilvania si-au indeplinit de-a lungul timpului menirea spirituala si au fost adaposturi de nadejde pentru comunitate. Dupa sase veacuri de existenta, lacasurile pastreaza obiecte de arta reprezentative pentru cultura saseasca, indemnand vizitatorul sa descopere o farama de istorie. In inima Transilvaniei, fiecare sat este vegheat de o biserica fortificata; fiecare este unica in felul sau si merita cunoscuta si admirata.

COZIA - VALEA LOTRULUI

Valea Oltului e plina de marturii istorice, iar cea mai importanta dintre ele este Manastirea Cozia. Strajuind locurile de mai bine de sase veacuri, aceasta este inconjurata de piscuri impunatoare si de paduri de nepatruns. Muza pentru multi scriitori si pictori, lacasul de la Cozia a constituit un simbol al tuturor manastirilor din tara, impresionand prin valoarea sa istorica si artistica.

Mai Multe...