Evenimente

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

Festivalul Roman Apulum

27.04-01.05.2018

Festivalul Roman “Apulum” a fost infiintat in anul 2013 si se desfasoara in Cetatea Alba Carolina, in orasul Alba Iulia. Timp de trei zile, trupele de reconstituire istorica din tara si din strainatate recreeaza ritualurile si obiceiurile din vremea dacilor si a romanilor.

Alba Iulia

Alba Iulia

Alba Iulia

In cadrul evenimentului se organizeaza o parada cu torte, prezentari de tehnici militare, lupte de gladiatori si pankration (lupta cu toate fortele). Fascinanta lume antica se dezvaluie in fata publicului odata cu elegantul dans al nimfelor si cu ritualul lui Ares. Spectacolele cu lasere, piesele de teatru, expozitiile istorice si concertele recreeaza atmosfera anilor de glorie ai Cetatii Alba Carolina.  

Festivalul Roman Apulum

Festivalul Roman Apulum

Cei mici si cei mari pot invata arta mestesugurilor stravechi la atelierele de creatie antice (fierarie, pielarie, olarit, prelucrare in os, tir, gastronomie, coafura) si medievale (de spade, de istorie interactiva si povesti). De aici puteti cumpara suveniruri confectionate manual care sa va aminteasca de Festivalul “Apulum”. Sunteti invitati sa asistati la jocurile tracice, la antrenamentele militare si la demonstratiile de tras cu arcul la tinta.

Festivalul Roman Apulum

Atractiile principale ale evenimentului sunt ceremonialul de schimbare a garzii cetatii, insotit de salve cu tunurile mobile, si batalia finala dintre daci si romani. Reconsituite in detaliu, acestea ofera o veritabila lectie de istorie in aer liber. Nu ezitati sa va fotografiati alaturi de papusile uriase si sa dansati alaturi de domnite si cavaleri, invaluiti de acordurile muzicii medievale. Un moment inedit al festivalului il constituie organizarea targului de sclavi; in schimbul sumei platite, cumparatorul va primi o lectie de tras cu arcul sau un tur al cetatii.  

Timp de trei zile, Cetatea Alba Carolina comemoreaza istoria, amintind de faptele vitejesti ale dacilor si ale romanilor. Atelierele tematice, demonstratiile de lupta, expozitiile, jocurile si dansurile creeaza o atmosfera de sarbatoare care atrage mii de turisti. 

Festivalul Roman Apulum

* In 2018, festivalul va avea loc in perioada 27.04-01.05.

* Profilul Facebook al festivalului: 

https://www.facebook.com/pages/Festivalul-Roman-Apulum/1593461457533044.

[Un articol de Andreea Bertea]