Evenimente

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

Festivalul Plai

14-16 Sep 2018

Festivalul “Plai” a debutat in anul 2006 si se desfasoara anual in luna septembrie, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Evenimentul aduce pe aceeasi scena artisti din toate colturile lumii, prilejuind un veritabil periplu cultural.

Plai

Plai

La “Plai” ai parte nu doar de muzica, ci de un weekend petrecut in aer liber, plin de distractie si activitati culturale. Artizanii din zona Banatului impartasesc tainele artei traditionale, oferind demonstratii de tesut, olarit, pictura, gravura si sculptura. Pe aleile muzeului, intr-un decor rural autentic, se organizeaza ateliere pentru toate varstele; cei mici se vor juca nestingheriti, iar cei mari vor descoperi arte si mestesuguri si isi vor dezvolta creativitatea. In cele trei zile ale festivalului esti invitat sa participi la ateliere de ecologie, arte plastice, muzica, teatru, la expozitii de fotografie, lansari de carte, proiectii de scurtmetraje si filme documentare. 

Plai

Plai

Serile sunt animate de concerte sustinute de cunoscuti artisti romani si internationali. De-a lungul timpului, la “Plai” au performat Patrice, Zaz, Mariza, Maïa Vidal, Aziza Mustafa Zadeh, Susana Baca. Anul acesta, petrecerea este animata de Asian Dub Foundation, Balako, Light in Babylon, Subcarpati, Carminho si altii.

Festivalul “Plai” este minivacanta de la sfarsitul verii. Fiecare membru al familiei gaseste aici o activitate atragatoare si descopera noi pasiuni. Ia cortul, instaleaza-l in campingul din curtea muzeului si bucura-te de un weekend minunat in natura.

Plai

Plai
* In 2018, festivalul va avea loc in perioada 14-16 septembrie.

* Pagina web a evenimentului: http://www.plai.ro/.

* Profilul Facebook al evenimentului: https://www.facebook.com/PLAIFestival.

[Un articol de Andreea Bertea]