Evenimente

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

Festivalul "Sighisoara Medievala"

Jul 2018

Festivalul “Sighisoara Medievala” a luat fiinta in anul 1992 si se desfasoara anual in ultimul weekend din luna iulie. In aceasta perioada cetatea redobandeste atmosfera specifica Evului Mediu, atragand zeci de mii de vizitatori din tara si din strainatate. 

Sighisoara

Sighisoara

Cu ocazia acestui eveniment se organizeaza spectacole de teatru si dans, recitaluri de poezie, concerte de muzica medievala, expozitii, proiectii de film, conferinte si prezentari de arme. Veti vedea domnite imbracate in rochii elegante si cavaleri cu arme, calare pe cai. Doritorii pot inchiria costume de epoca si se pot delecta cu o plimbare pe strazile inguste ale cetatii. Festivalul debuteaza prin prezentarea ordinelor cavaleresti din tara si de peste hotare, iar programul de sarbatoare este presarat cu lupte medievale la care turistii sunt invitati sa participe.

Sighisoara Medievala

Sighisoara Medievala

Sighisoara Medievala

Muzica medievala se aude in cetate in fiecare zi a festivalului. Formatiile invitate tin concerte live, incantand publicul cu piese cantate la fluier, mandolina, tamburina si alte instrumente din vremuri mult uitate. Trubadurii si menestrelii se intrec in a-si arata virtuozitatea, acompaniati de vestitul tobosar al cetatii. Punerea in scena a unor traditii si obiceiuri din Evul Mediu aduce fabulosul intre zidurile citadelei. Puteti asista la procese publice, procesiuni de vrajitoare, condamnari, incinerari ale eroilor si lupte cu torte. Copiii nu se vor plictisi la festival; pentru ei se desfasoara spectacole de teatru, scoli de dans si concursuri de tras cu arcul.

Festival Sighisoara

Festival Sighisoara

Mestesugarii aduc fel de fel de obiecte din care sa va alegeti suveniruri: picturi, articole din lemn, sticla si piele, bijuterii confectionate manual, jucarii, produse naturiste. Dupa o zi de sarbatoare, restaurantele de la poalele cetatii va asteapta cu bucate traditionale delicioase, cu arome medievale- berbecuti la protap, ciolane de mistret, tocanita cu carne de oaie, kurtos kalaks si alte preparate savuroase.

Festivalul “Sighisoara Medievala” are in fiecare an o tema diferita, oferind turistilor sansa unei calatorii in timp pe strazile cetatii. Decorul, muzica, personajele dintr-o alta epoca, traditiile si spectacolele creeaza o atmosfera fascinanta, pe care va invitam sa o descoperiti. 

Festivalul Sighisoara Medievala

* In 2018, festivalul va avea loc in luna Iulie.

[Un articol de Andreea Bertea]