Evenimente

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

Festivalul “George Enescu”

01-23 Sept 2018

Festivalul “George Enescu” este cel mai important festival de muzica clasica din Romania si unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen din lume. Este dedicat marelui compozitor si violonist George Enescu, cel mai de seama muzician roman, si se desfasoara in salile de concerte cunoscute ale Bucurestiului.

George Enescu

George Enescu

Festivalul a debutat in septembrie 1958, la trei ani dupa moartea artistului, si a avut o frecventa neregulata pana in 2001, cand s-a stabilit organizarea editiilor o data la doi ani. De-a lungul timpului, scenele festivalului au fost invaluite de acordurile celor mai renumite orchestre ale lumii. Filarmonicile din Los Angeles, Moscova, Londra, Viena, Orchestra Regala din Stockholm, orchestre simfonice si de camera de pe intreg mapamondul au oferit reprezentatii unice, care i-au incantat pe melomani. Mii de artisti de o valoare incontestabila, compozitori, dirijori, solisti si instrumentisti deopotriva, au facut ca Festivalul “George Enescu” sa devina un eveniment complex si foarte variat, o adevarata sarbatoare a muzicii.

Tinerii artisti sunt invitati sa participe la Concursul “Enescu”, o competitie pe cat de provocatoare pe atat de plina de satisfactii. Cele patru sectiuni dedicate sunt vioara, violoncel, pian si compozitie, iar juriul este format din muzicieni consacrati. Cei mai virtuozi concurenti vor concerta alaturi de profesionisti, experienta care le faciliteaza ascensiunea in cariera.

La fiecare editie, programul festivalului este structurat in sectiuni distincte, nelipsite fiind “Marile orchestre ale lumii”, “Concertele de la miezul noptii”, “Recitaluri si concerte camerale”, “Enescu si contemporanii sai”, “Opera si balet”. De asemenea, sunt omagiati muzicienii de geniu prin reprezentatii deosebite.

Timp de trei saptamani, Festivalul “George Enescu” transforma Bucurestiul in capitala mondiala a muzicii clasice. Elegant, plin de energie si de spirit creator, acesta promoveaza valorile culturale intr-o atmosfera distinsa care te cucereste din prima zi. Descopera fericirea pura pe acorduri de muzica clasica!

George Enescu

George Enescu

* In 2018, festivalul are loc in perioada 01-23 septembrie.

* Detalii despre eveniment:

http://festivalenescu.ro/, https://www.facebook.com/enescu.festival.

[Un articol de Andreea Bertea]