Evenimente

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

EUROPAfest

12-19 May 2018

EUROPAfest este un festival international care combina patru genuri muzicale: jazz, blues, pop si clasic. A debutat in 1993 sub numele Jeunesses Musicales International Festival si se desfasoara anual in luna mai, in Bucuresti. Timp de doua saptamani, evenimentul transforma orasul in capitala mondiala a muzicii de calitate.

EUROPAfest

EUROPAfest

Singurul festival european care reuneste sub acelasi nume patru genuri muzicale, EUROPAfest aduce pe scena sute de artisti internationali. Evenimentul dispune de un program divers si bogat, organizandu-se activitati atat pentru muzicieni, cat si pentru public. In prima zi a festivalului are loc gala de deschidere si este celebrata Ziua Europei, ocazie cu care artisti renumiti sustin concerte si discursuri. Spectacolul continua cu sesiuni muzicale desfasurate in locatii traditionale si neconventionale, workshop-uri in care tinerii invata tehnici noi si cu doua competitii care promoveaza noua generatie a muzicii.

EUROPAfest

Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti” include urmatoarele discipline: vioara, pian, flaut, clarinet si compozitie. Participantii sunt impartiti in trei categorii de varsta, de la 18 la 30 de ani, si sunt evaluati de un juriu recunoscut in domeniu. Cei mai virtuozi concurenti sunt inclusi in programe internationale care le faciliteaza ascensiunea in cariera.  

Bucharest International Jazz Competition a luat fiinta in anul 2007 si este considerat al doilea concurs de jazz din Europa si al treilea din lume. Este dedicat instrumentalistilor si vocalistilor cu varste sub 35 de ani si pune in valoare creativitatea si originalitatea tinerelor talente. Valorea premiilor celor doua competii atinge 10.000 de euro.

EUROPAfest este mai mult decat un festival de muzica, este o sarbatoare memorabila a elegantei, a spiritului creator si a inovatiei. Te asteapta zile pline de emotie si energie si o atmosfera de neuitat. Fie ca esti un impatimit iubitor al celor patru genuri muzicale propuse de EUROPAfest, fie ca vrei sa le descoperi farmecul, atmosfera evenimentului te va cuceri si te va face sa revii in fiecare an.

EUROPAfest

EUROPAfest

* In 2018, evenimentul va avea loc in perioada12-19 mai.

* Pagina web a festivalului: http://jmevents.ro/.

* Profilul Facebook al evenimentului: https://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest.

[Un articol de Andreea Bertea]