Evenimente

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

Colibita Bike Fest

Aug 2017

Concursul “Colibita Bike Fest” a fost infiintat in anul 2010 si se desfasoara anual in luna august, in apropierea barajului Colibita, comuna Bistrita Bargaului (jud. Bistrita Nasaud). Timp de trei zile, ciclisti amatori si profesionisti sunt invitati sa-si demonstreze abilitatile si sa se distreze intr-o atmosfera de tabara sportiva.

Lacul ColibitaCu ocazia acestui eveniment se organizeaza competitii de dual slalom, dirt jump, trial si MTB XC maraton. Pentru proba de trial bike sunt amenajate 11 trasee presarate cu obstacole naturale: radacini, busteni, stanci. Participantii vor fi impartiti in doua categorii - seniori si elite. La dual slalom, cursa alterneaza rampele si turnantele pe o lungime de 170 m. Proba de dirt jumping se desfasoara de-a lungul unei succesiuni formate din rampe tabletop si un drop.  Traseul pentru maratonul MTB XC masoara 40 km, incluzand drum forestier si asfalt.

Antrenamentele au loc in prima zi a evenimentului, concursurile fiind programate in celelalte doua zile. Categoriile de participanti sunt: feminin (peste 14 ani) si masculin: 14 - 18 ani, 19 - 35 ani, peste 35 de ani. Primii trei concurenti ai fiecarei grupe castiga premii in bani si articole sportive.

La Colibita se amenajeaza un loc pentru camping, astfel ca participantii si spectatorii au ocazia sa impartaseasca pasiunea pentru sporturile extreme. Distractia este asigurata de petrecerile organizate in fiecare seara. “Colibita Bike Fest” inseamna adrenalina, aventura, spectacol si voie buna. Nu rata aceasta experienta !

Colibita Bike FestColibita Bike FestColibita Bike Fest

* In 2017, concursul se va desfasoara in luna august.

* Pagina web a concursului: http://www.colibitabikefest.ro/.

* Profilul Facebook al evenimentului: https://www.facebook.com/colibitabikefest.

[Un articol de Andreea Bertea]