De Apa

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

RAFTING PE JIU

Rafting JiuRaftingul este un sport dinamic, dedicat curajosilor si celor care iubesc adrenalina. O tura pe un rau inspumat de munte, alaturi de prieteni si colegi, este o experienta extrem de provocatoare si distractiva. Senzatiile tari pe care ti le ofera acest sport si satisfactia pe care o ai atunci cand infrunti valurile sunt inegalabile, asa ca nu rata aceasta aventura.

Valea Jiului este cea mai apreciata si mai spectaculoasa zona unde poti practica rafting. In plus, aceasta regiune faciliteaza accesul catre masivele Parang, Retezat si Valcan si dezvaluie peisaje deosebit de salbatice. Izvorat din Muntii Godeanu si Parang, raul Jiu are un debit impresionant, formand de-a lungul cursului numeroase cascade unde viteza apei atinge 40 km/h. Traseul de rafting este ingust, delimitat de stanci si dispune de multe curbe si praguri.

Rafting JiuSectoarele de rafting:

Sectorul pe care se practica rafting si caiac masoara aproximativ 40 km, iar cele mai cunoscute si folosite trasee sunt urmatoarele:

• Traseul normal, aflat pe cursul inferior al Jiului, intre Lainici si Bumbesti Jiu; are o lungime de 12 km, un grad de dificultate cuprins intre 2 si 4, iar coborarea dureaza 1½- 3 ore.

• Traseul sportiv, situat pe cursul superior al raului, intre Livezeni si Lainici; masoara 10 km, are gradul de dificultate 3- 5, iar tura dureaza 1- 2 ore.

Jiul se numara printre cele mai antrenante rauri din Romania si ofera conditii prielnice pentru rafting din martie pana in octombrie; in lunile secetoase de vara, debitul scade considerabil, impiedicand practicarea acestui sport. Raspunde provocarii si fii pregatit pentru o aventura memorabila !

Rafting JiuRafting JiuRafting Jiu

Informatii si rezervari:

http://www.raftingjiu.ro/

http://www.whitewater.ro/

http://www.greenadventure.ro/

http://www.romanianadventure.com/

[Un articol de Andreea Bertea]