De Apa

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

RAFTING PE CRISUL REPEDE

Rafting Crisul RepedeRaftingul este un sport dinamic si provocator, perfect pentru cei care iubesc adrenalina si aventurile unice. Pe raurile inspumate de munte, curajosii au parte de senzatii tari, de distractie si de obstacole pe care invata sa le depaseasca in echipa. Dupa o tura in care ai infruntat valurile repezi si curentii puternici, satisfactia este inegalabila, asa ca nu rata o experienta memorabila.

Dintre raurile pe care se practica rafting, Crisul Repede se remarca prin potentialul extraordinar, fiind unul dintre primele cursuri de apa folosite pentru aceasta activitate. Izvorat din Muntii Gilau, traverseaza depresiuni, Dealurile si Campia de Vest, formeaza un defileu impresionant si se varsa in Tisa, pe teritoriul Ungariei. Intre masivele Plopis si Padurea Craiului, raul si-a creat un drum spectaculos, presarat cu pesteri, chei si cascade.

Rafting Crisul RepedeSectoarele de rafting:

In Defileul Crisului Repede exista mai multe zone potrivite pentru rafting, canoe si caiac. Acestea sunt:

• traseul cuprins intre localitatile ÅžuncuiuÅŸ si Vadul Crisului, cu o lungime de 3 km;

• traseul dintre Bratca si Vadul Crisului, care masoara 16 km;

• sectorul Bulz - Vadul Crisului, de-a lungul caruia raul parcurge 42 km; coborarea dureaza aproximativ 6 ore.

Albia cursului este larga, cu putine zone problematice, astfel ca pe Crisul Repede se pot face si ture de initiere. Traseele au grade de dificultate intre 1+ si 2+, fiind potrivite pentru cei care isi doresc sa se familiarizeze cu sporturile de apa. Peisajele splendide contribuie si ele la atractivitatea zonei; in apropiere de Vadul Crisului, barca se apropie de Peretii Gri, stanci falnice cu inaltimi de 80 m, foarte cautate si apreciate de cataratori.

Cea mai prielnica perioada pentru rafting pe Crisul Repede este intre aprilie si septembrie, cand debitul permite formarea valurilor. Daca vrei sa experimentezi adrenalina la cote maxime, pregateste-te pentru o tura pe apele repezi!

Rafting Crisul RepedeRafting Crisul RepedeRafting Crisul Repede

Informatii si rezervari:

http://rafting-kayaking.ro/

http://www.atlantistravel.ro/

[Un articol de Andreea Bertea]