De Apa

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

RAFTING PE BISTRITA

Rafting BistritaRaftingul este un sport foarte apreciat de catre iubitorii de aventura si senzatii tari, oferind o experienta unica pe raurile inspumate de munte. Provocatoare si distractiva, o tura de rafting pe valurile repezi ridica adrenalina la cote maxime. Cu toate acestea, riscul este scazut, astfel ca incepatorii se pot familiariza cu sporturile de apa practicand rafting.

Bistrita este unul dintre raurile care ofera conditii excelente desfasurarii acestei activitati deoarece are o dinamica impresionanta, curenti puternici si numeroase praguri. Izvorat din Muntii Calimani, raul formeaza lacul de acumulare ColibiÅ£a, apoi traverseaza Cheile Bistritei si satele de pe Valea Bârgăului. De-a lungul cursului de apa vei admira peisaje salbatice, pitoresti, caci prin aceste locuri natura a ramas neintinata.

Rafting BistritaSectoarele de rafting

In aceasta zona exista mai multe sectoare dedicate raftingului. Cele mai cunoscute sunt urmatorele:

• Un traseu ideal pentru incepatori este situat in vecinatatea localitatii Vatra Dornei; incepe in amonte de Cheile Zugreni si ajunge pana la Cheile Toancei.

• Un traseu de aproximativ 10 km cuprins intre uzina electrica ColibiÅ£a si comuna Prundul Bârgăului, situat pe teritoriul comunei Bistrita-Bârgăului. Clasa de dificultate a acestui sector este 3+ datorita portiunilor foarte lungi cu valuri navalnice.

Desi pe Bistrita se pot practica sporturi de apa tot timpul anului, cea mai prielnica perioada pentru rafting si caiac este primavara, atunci cand se topeste zapada de pe versanti. In plus, pe lacul Colibita ai ocazia sa experimentezi sea-kayaking si wind-surfing. Pregateste-te pentru o aventura inedita si energizanta, in care sa descoperi tainele navigarii pe ape repezi.

Rafting BistritaRafting BistritaRafting Bistrita

Informatii si rezervari:

http://www.caliman.ro/

http://agrement-dorna.ro/

[Un articol de Andreea Bertea]