De Apa

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

AGREMENT PE LACUL VIDRARU

Situat de-a lungul spectaculosului Transfagarasan, la intrarea Argesului in chei, lacul de acumulare Vidraru este un obiectiv foarte apreciat de catre iubitorii peisajelor naturale. Strajuita de padurile dese si de crestele Muntilor Fagaras, oglinda calma te invita sa te relaxezi in acest loc fascinant.

Pe malul lacului se gasesc numeroase locuri de camping perfecte pentru cei care isi doresc sa se bucure de liniste si aer curat. Urmand malul estic, prin tunele, serpentine si viaducte, vei ajunge la Barajul Vidraru, o adevarata capodopera inginereasca al carei contur este luminat electric la lasarea serii. Luna reflectata de apa lacului si luminile care strapung intunericul noptii formeaza un tablou feeric pe care nu trebuie sa-l ratezi.

Lacul Vidraru

 

Lacul Vidraru

 

Lacul Vidraru

Cand vremea este frumoasa, pe Lacul Vidraru poti practica sporturi nautice: windsurfing, canotaj, schi nautic. Daca esti pasionat de pescuit, spre coada lacului gasesti locuri numai bune pentru aceasta activitate, asa ca nu uita unditele acasa. Celor mai curajosi dintre turisti, grandoarea barajului le starneste apetitul pentru aventura; aici a fost instalata cea mai inalta pista de lansare pentru amatorii de bungee jumping. Ce spui de o noua perspectiva asupra imprejurimilor?

Pe lac poti face plimbari cu ambarcatiuni usoare inchiriate de la debarcader: barci cu vasle, hibrobiciclete, salupe, caiace. De asemenea, din ora in ora se organizeaza croaziere cu vaporasul, in timpul carora vei admira peisajele Fagarasilor si vei vedea statuia lui Prometeu de pe Muntele Pleasa.

Ca sa profiti din plin de frumusetea acestei zone, iti sugeram sa o vizitezi in perioada iulie-august, cand temperaturile sunt placute si ploile destul de rare. Trebuie sa stii ca scaldatul in lac este recomandat doar inotatorilor experimentati; in caz contrar, ar fi bine sa ramai cat mai aproape de mal.

Lacul Vidraru

 

Lacul Vidraru

 

Lacul Vidraru

Imprejurimile Lacului Vidraru sunt o oaza de liniste si armonie departe de agitatia oraselor. Instaleaza-ti cortul, stai in jurul focului de tabara alaturi de prieteni, surprinde culorile rasaritului si vei avea o vacanta de neuitat in mijlocul naturii.

[Un articol de Andreea Bertea]