De Apa

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

AGREMENT PE LACUL IZVORUL MUNTELUI

Situat de-a lungul unui defileu spectaculos si inconjurat de padurile falnice ale Moldovei, lacul Izvorul Muntelui este un loc privilegiat de natura. Pitorescul satelor rasfirate pe dealuri, traseul serpuitor al Cheilor Bicazului si uriasii de piatra ai Ceahlaului formeaza un tablou fascinant, de care nu vrei sa te mai desparti.

Te poti bucura din plin de frumusetea imprejurimilor de pe malul lacului, unde sunt amenajate pensiuni si locuri pentru camping, sau chiar de pe lac, daca te cazezi in hotelul plutitor. In fiecare dimineata, aerul curat de munte te umple de energie si te imbie sa descoperi minunatele plaiuri ale obcinilor. Cei care vor sa se relaxeze o pot face in preajma apei, profitand de racoare si de liniste.

Lacul Izvorul Muntelui

 

Barajul Bicaz

 

Barajul Bicaz

 

Lacul Izvorul Muntelui

Izvorul Muntelui se numara printre cele mai mari lacuri antropice din tara, avand o lungime medie de 35 km. Din aceasta cauza, cursele de agrement naval, cu vaporasul sau cu miniyachtul, sunt mai lungi, insa nicidecum plictisitoare. In timpul calatoriei vei admira legendarele stanci ale Ceahlaului, asezarile cu atmosfera arhaica dinspre coada lacului si Piatra Teiului, blocul imens de piatra care, din mijlocul apei, vegheaza intreaga zona.

In apropierea barajului se afla portul turistic de unde poti inchiria ambarcatiuni usoare: barci, hidrobiciclete, salupe. Iti recomandam sa alegi orele asfintitului pentru plimbare, cand ultimele raze ale soarelui coloreaza undele lacului in nuante aurii splendide. Dupa acest spectacol grandios, astrul se retrage in spatele padurilor verzi, fiind repede inlocuit de un cer plin de stele.

Pescarii gasesc pe mal locuri excelente pentru pasiunea lor, mai ales ca lacul este populat de o gama variata de specii: pastrav, platica, biban, oblete, lostrita, scobar, etc. Daca iti plac povestile si mesele cu peste proaspat, poti avea parte de amandoua la pastravaria de la Potoci.

Barajul Bicaz

 

Lacul Izvorul Muntelui

 

Lacul Izvorul Muntelui

Lacul Izvorul Muntelui este locul unde natura a imbinat in chip desavarsit muntele cu apa. Oaza de verdeata si liniste, acesta iti ofera sentimentul libertatii totale si peisaje care iti taie rasuflarea.

[Un articol de Andreea Bertea]