De Apa

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

AGREMENT PE LACUL COLIBITA

Colibita este un colt de natura in care regasesti deopotriva peisajele montane salbatice si frumusetea misterioasa a marii. Situat la 900 m altitudine, pe culmile masivului Calimani, lacul este inconjurat de coline impadurite la baza carora s-a amenajat o plaja cu nisip fin. Casele rasfirate pe dealuri, brazii falnici, aerul tare si linistea deplina fac din aceasta zona o destinatie ideala pentru relaxare.

Lacul Colibita

 

Lacul Colibita

 

Lacul Colibita

Pe malul lacului te poti caza in vile si pensiuni sau poti inchiria bungalow-uri amplasate foarte aproape de apa. Daca preferi fosnetul copacilor si cantecul pasarilor, ai la dispozitie campinguri spatioase unde sa instalezi cortul; te vei bucura in acest fel de primele raze ale diminetii si vei savura din plin spectacolul naturii.

Cei care isi doresc o plimbare reconfortanta pe lac pot opta pentru cursele cu vaporasul. Iubitorilor de adrenalina le recomandam barcile cu vasle si caiacele, iar pentru senzatii extreme exista posibilitatea de a practica rafting si windsurfing. Verdele padurii, muntii care se zaresc la orizont si apa limpede iti ofera senzatia libertatii absolute si te ajuta sa-ti reincarci bateriile. In plus, aerul puternic ozonat are proprietati benefice pentru sanatate, in apropiere functionand si un sanatoriu dedicat tratarii bolilor pulmonare.

Nici pescarii nu se plictisesc la Colibita; cu exceptia perioadei de prohibitie (aprilie-mai), iti poti incerca norocul pe ambele maluri ale lacului. Speciile preponderente sunt carasul, salaul, cleanul, obletele.

Iti plac drumetiile presarate cu descoperiri inedite? In zilele cu vreme favorabila poti face excursii catre izvorul de apa minerala Borcut, varful Bistricioru, Defileul Bistritei. Peisajele sunt splendide si te imbie sa strabati potecile in cautarea celor mai frumoase locuri.

Lacul Colibita

 

Lacul Colibita

Unind atat de armonios muntele si apa, Colibita te fascineaza si iti smulge promisiunea unei reintalniri. Oaza de liniste si voie buna, lacul te invita sa te bucuri de natura si sa uiti de toate grijile.

[Un articol de Andreea Bertea]