De Apa

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

AGREMENT IN DELTA DUNARII

Delta Dunarii este locul unde fluviul intalneste marea, un colt de natura mirific, misterios, de o frumusete ireala. Freamatul necontenit de pe canale, lacurile cu nuferi colorati, satele pescaresti si plajele cu cel mai fin nisip te cuceresc iremediabil si te imbie sa descoperi universul salbatic al Deltei. Labirintul de ape dezvaluie peisaje splendide, care te incarca de energie si iti ofera momente de liniste deplina.

Spectacolul naturii, oferta generoasa de cazare si multiplele posibilitati de agrement atrag turistii care isi doresc o vacanta memorabila in aer liber. Desi sunt cateva localitati accesibile cu masina (Mahmudia, Murighiol, Dunavat), Delta se lasa explorata cu adevarat doar pe calea apei. Poti opta pentru navele clasice de pasageri, catamarane sau salupe particulare; inedita ramane varianta hotelurilor plutitoare, de la bordul carora te bucuri in fiecare zi de alte locuri minunate. Printre obiectivele acestei zone se numara lacurile Murighiol, Razim si Babadag, cetatile Halmyris, Histria si Enisala, Padurea Caraorman, Canalul Litcov, portul Sulina, satele Mila 23 si Mahmudia.

Delta Dunarii

 

Delta Dunarii

 

Delta Dunarii

Cei care vor sa admire natura la orele asfintitului pot inchiria barci cu rame, cu motor sau canoe si sa descopere singuri comorile ascunse ale Deltei. De asemenea, daca esti pasionat de birdwatching, acesta este momentul oportun pentru a surprinde zborul pasarilor; deasupra luciului apei, pelicanii, cormoranii, lebedele, egretele, berzele si califarii pun stapanire pe spatiu si te incanta cu miscari gratioase.

Una dintre cele mai populare modalitati de agrement pe Dunare este pescuitul. Fie ca esti pescar amator sau un impatimit al acestui sport, in Delta vei avea cu siguranta o captura generoasa. Sf. Gheorghe, Crisan, Dunavat, Uzlina si Rosu sunt cateva dintre locurile unde se prinde crap, stiuca, somn, scrumbie. In plus, cine iti poate da sfaturi mai bune daca nu un pescar scolit pe canalele fluviului?  

Dupa lungi plimbari pe drumuri de apa, ce zici de o evadare pe o plaja aproape pustie? La Sulina si la Sf. Gheorghe nisipul este matasos, iar singurele sunete apartin marii si pasarilor. Frumusetea si armonia peisajelor te fac sa te destinzi complet si sa uiti de toate problemele.

Delta Dunarii

 

Delta Dunarii

Delta este refugiul ideal in mijlocul naturii, locul unde poti petrece serile in jurul focului de tabara, ascultand povestile pescarilor. Pregateste-te pentru o vacanta distractiva, reconfortanta si presarata cu multe descoperiri fascinante.

[Un articol de Andreea Bertea]