De Apa

Selectati iconitele pentru mai multe informatii.


Evenimente

AGREMENT IN CAZANELE DUNARII

La Cazane, Dunarea involburata ia cu asalt muntele, facandu-si drum printre stanci. Enigmatic si impunator, fluviul fierbe in aceasta zona, dand nastere unor peisaje de un pitoresc desavarsit. Paduri cocotate pe dealuri, falnici pereti de piatra cu chipuri omenesti, pesteri racoroase si o manastire atarnand pe-o limba de pamant, toate acestea creeaza un spectacol unic. Dunarea clocotinda iti da energie si chef de explorare, insa poti veni la Cazane si daca iti doresti cateva zile de relaxare.

Cazanele Dunarii

 

Cazanele Dunarii

Zona Cazanelor este bogata in oferte turistice, astfel ca locul de cazare nu trebuie sa te ingrijoreze; poti alege intre numeroasele pensiuni si case de vacanta din OrÅŸova, EÅŸelniÅ£a si Dubova. In ceea ce priveste posibilitatile de agrement, fiecare vizitator va gasi un loc perfect pentru pasiunea lui. Frumusetea Dunarii atrage ca un magnet turistii, fascinati fiind de peisajele de poveste si activitatile nautice. Plimbarile cu barca, cu salupa si cu vaporul dezvaluie privelistile fascinante ale Parcului Natural “Portile de Fier I”; in timpul croazierei, vei admira statuia lui Decebal pe malul romanesc si monumentul “Tabula Traiana” pe malul sarbesc, Manastirea Mraconia, pesterile Veterani si Ponicova si ruinele cetatii Trikule. De asemenea, poti profita de liniste in Golful Dubovei, cu hidrobicicleta, si poti face o tura de canotaj si caiac-canoe. Pentru iubitorii de senzatii tari, pensiunile pun la dispozitie echipament pentru ski nautic si waterboard.

Pescarii isi pot incerca norocul fie de pe pontoanele amenajate, fie din barca. Cel mai cautat loc este Golful Mraconia, unde se prinde clean, pastrav, caras, salau, platica. Nu iti lasa unditele acasa pentru ca nu vei gasi nicaieri sfaturi mai bune decat pe malurile Dunarii.

Pentru a surprinde peisajele incantatoare ale zonei, iti recomandam drumetiile in natura, la pas sau cu bicicleta. Nu ezita sa te plimbi pe valea raului Mraconia sau prin Padurea Izvoarelor, de unde vei cuprinde cu privirea muntele si fluviul. Traseele din masivele Ciucarul Mic si Ciucarul Mare iti ofera o aventura de neuitat, presarata cu descoperiri inedite. Ce spui de o vizita culturala in localitatile locuite de cehi -Eibenthal, Baia Noua, Baigar- sau chiar in Serbia?

Cazanele Dunarii

 

Cazanele Dunarii

 

Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii sunt destinatia ideala pentru cei care vor sa se relaxeze intr-un mod activ. Frumusetea salbatica a fluviului te surprinde in fiecare moment si te face sa uiti de toate grijile.

[Un articol de Andreea Bertea]